
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La purée pomme de terre-betterave
- 800 g d'eau
- 500 g de pommes de terre coupées en morceaux
- 100 g de betteraves crues coupée en morceaux
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
Le cabillaud à la betterave
- 600 g de filet de cabillaud
- 60 g de gros sel
- 300 g de betteraves crues (200 g coupée en morceaux et 100 g coupée en fines tranches)
- 1 filet d'huile d'olive
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1500 g d'eau
- 30 g de mélange de jeunes pousses de salade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 332.5 kcal / 1397.5 kJ
- Białko
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 786 mg