Pavé de cabillaud, jus et purée de betterave

Pavé de cabillaud, jus et purée de betterave

3.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La purée pomme de terre-betterave
  • 800 g d'eau
  • 500 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 100 g de betteraves crues coupée en morceaux
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
Le cabillaud à la betterave
  • 600 g de filet de cabillaud
  • 60 g de gros sel
  • 300 g de betteraves crues (200 g coupée en morceaux et 100 g coupée en fines tranches)
  • 1 filet d'huile d'olive
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 1500 g d'eau
  • 30 g de mélange de jeunes pousses de salade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 786 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 1397.5 kJ / 332.5 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...