Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes

Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 250 g de chocolat noir en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 300 g de poires en cubes
  • le jus d'un citron jaune
  • 30 g de cassonade
  • 50 g de noisettes
  • 40 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 140 g de sucre glace
  • 35 g de farine de blé
  • 50 g de jus d'orange (1½ orange environ)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 2887 kJ / 692 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...