![Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ff9697c-4e1e-47fc-8d67-ff224a41e967/Derivates/91aaa3cf-f2a7-4067-b895-185f1225fe99.jpg)
Wersje kompatybilne
Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de poires, en cubes
- le jus d'un citron jaune
- 30 g de cassonade
- 50 g de noisettes
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 140 g de sucre glace
- 35 g de farine de blé
- 50 g de jus d'orange (1½ orange environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2887 kJ / 692 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 Std.
Opéra
24h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Minipavlovas
3h 45min
Succès praliné
1h 40min
Tartare de dorade et blinis
1 Std. 35 Min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.
Saint-honoré citron-framboises
2h 30 min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Bûche aux framboises
2h 10 min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 Std. 20 Min