Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux et à plat
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g d'eau très froide
- ½ c. à café de sel
La farce
- 180 g de pruneaux dénoyautés
- 180 g d'abricots secs dénoyautés
- 180 g d'eau
- 180 g de raisins secs
-
60
g d'alcool de poire
lub 60 g d'alcool de prune
Les rissoles
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 991.4 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits pain d'épices
45min
Gâteau de ménage
2 godz. 45 min
Coquins de Linz
3u. 15min
Focaccia croustillante
1h 55 min
Tarte fine aux groseilles et crème biscuitée
13h 10min
Stollen
3h 45min
Gâteau des rois
2h 15 min.
Gâteau aux prunes
1h 15min
Chapon rôti aux fruits secs
4 godz. 55 min
Tartelettes aux blettes et aux crevettes
1h 35min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Cake marbré chocolat et courge
1h 45min