Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 250 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux et à plat
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g d'eau très froide
- ½ c. à café de sel
La farce
- 180 g de pruneaux dénoyautés
- 180 g d'abricots secs dénoyautés
- 180 g d'eau
- 180 g de raisins secs
-
60
g d'alcool de poire
lub 60 g d'alcool de prune
Les rissoles
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 991.4 kJ / 237.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à l'abricot et aux cacahuètes
1h 15min
Gâteau aux prunes
1h 15min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Galette bressane
13 Std.
Tarte au coing
50 Min
Gâteau façon panettone
3 Std.
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4h 10min
Cantucci
1h 50min
Vacherin griotte-amande
12 Std.
Bugnes à la fleur d'oranger
3ч. 25 мин.
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min