![Tarte aux cerises briochée Tarte aux cerises briochée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/622eb7cc-61a1-44e7-8458-5ea4f0e73818/Derivates/2b802041-f628-4b1d-85da-e2610a3f06b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de blé
- 20 g de sucre semoule
- 3 g de sel
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 60 g de beurre mou, en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de cassonade
- 350 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 443 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 Min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Cobbler à la cerise
40 min
Confiture de mirabelles
1h 20min
Tarte aux mûres et cardamome
2h 25 min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Tarte au coing
50 Min
Petits beignets de carnaval
3h
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1h 15 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min