Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de blé
- 20 g de sucre semoule
- 3 g de sel
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 60 g de beurre mou, en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de cassonade
- 350 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1858 kJ / 443 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Berawecka d'Alsace
3h
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Tarte briochée aux abricots
3h 10min
Biscuits aux figues
1h 15min
Petits clafoutis aux cerises
45 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Flan aux pommes
50 min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min