Pastel crujiente de puerros con salmón

Pastel crujiente de puerros con salmón

4.4 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 raciones

Składniki

  • 500 g de salmón fresco sin piel ni espinas en 4-6 lomos
  • 1 cucharada de jengibre fresco rallado
  • 4 pellizcos de sal
  • 4 pellizcos de pimienta molida
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 600 g de puerro en rodajas de 2 cm
  • 3 - 4 gotas de tabasco
  • 120 g de mantequilla fundida
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 14 láminas de masa filo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 258.9 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 2139 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...