![Pastel crujiente de puerros con salmón Pastel crujiente de puerros con salmón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d2f6de30c171aebc7f9f65a17684d7b/Derivates/a085caf289a1f905c16d0f7d89b2300b98ec8340.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de salmón fresco sin piel ni espinas en 4-6 lomos
- 1 cucharada de jengibre fresco rallado
- 4 pellizcos de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de puerro en rodajas de 2 cm
- 3 - 4 gotas de tabasco
- 120 g de mantequilla fundida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 14 láminas de masa filo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2139 kJ / 511 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 258.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudin de trucha
2ч. 40 мин.
Coliflor y brócoli gratinados con salsa de calabacín y yogur
35min
Coliflor gratinada
50min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1小时
Strata de champiñones y jamón
1小时
Tomatokeftedes (Buñuelos griegos de tomate) - Grecia
45 分钟
Samosas de espinacas y queso feta
30min
Tarta de queso y tomate con pesto
1小时
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1h 10min
Albóndigas de bacalao y salsa de limón
30min
Frittata de calabacín con ricota
40 分钟
Coliflor con pesto de pistachos
1小时