Wersje kompatybilne
Cordero confitado con especias navideñas y miel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de paletilla de cordero deshuesada, en trozos de 2 cm
- 90 g de aceite de oliva
- 180 g de cebolla en cuartos
- 50 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
- 1 diente de ajo
- 5 g de comino en grano
- 5 g de cúrcuma molida
- 5 g de jengibre molido
- 2 pellizcos de canela molida
- 40 g de miel
- 50 g de pasas
- 200 g de cuscús
- 650 g de agua
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 ramita de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 841 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de pavo al ajillo
45min
Goulash de ternera con patatas y manzana
1 godz. 25 min
Sopa Goulash de ternera
1 Std. 10 Min
Crema de lentejas con albóndigas y postre de crema solero
40 min
Curry de cerdo salteado
1h
Pollo marinado con puré de patatas
13h
Fideos al corinto estilo bereber
1h 30min
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1h
Sopa de pavo y repollo
40 min
Bollitori
40 min
Carrilleras estofadas al whisky con higos
1h 5min
Hummus con carne dorada (Bil Lahmeh)
20 Min