Cordero confitado con especias navideñas y miel

Cordero confitado con especias navideñas y miel

4.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

  • 600 g de paletilla de cordero deshuesada en trozos de 2 cm
  • 90 g de aceite de oliva
  • 180 g de cebolla en cuartos
  • 50 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
  • 1 diente de ajo
  • 5 g de comino en grano
  • 5 g de cúrcuma molida
  • 5 g de jengibre molido
  • 2 pellizcos de canela molida
  • 50 g de pasas
  • 40 g de miel
  • 200 g de cuscús
  • 650 g de agua
  • 1 ¼ cucharaditas de sal
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 ramita de perejil fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 841 mg
Białko 32.1 g
Kalorie 3673 kJ / 878 kcal
Tłuszcz 55.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Węglowodany 63.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...