Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dutch carrots, approx. 15 cm long (see Tips)
- 10 g salted butter
- 15 g honey
- 1 pinch salt
- 2 sprigs fresh thyme
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- ¼ tsp black sesame seeds, for sprinkling (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405.9 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Poached chicken with liquid stock
25 min
Sous vide scrambled eggs
35 Min
Poached Eggs
25 min
Poached eggs with hollandaise
40 Min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Silky sweet potato mash
25 min
Poached eggs with blade cover
30 Min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 godz. 5 min
Jasmine rice
35 Min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min