Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dutch carrots, approx. 15 cm long (see Tips)
- 10 g salted butter
- 15 g honey
- 1 pinch salt
- 2 sprigs fresh thyme
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- ¼ tsp black sesame seeds, for sprinkling (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405.9 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 godz. 40 min
Beef brisket chilli con carne
7 Std.
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 godz. 25 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Caramelised onions (400-500 g)
25 Min
Sautéed leeks (200 g)
15 min
White basmati rice
40 Min
Silky sweet potato mash
25 Min
Mashed potatoes for two
30 Min
Mystery soup
45 Min
Poached eggs with blade cover
30 Min