
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dutch carrots, approx. 15 cm long (see Tips)
- 10 g salted butter
- 15 g honey
- 1 pinch salt
- 2 sprigs fresh thyme
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- ¼ tsp black sesame seeds, for sprinkling (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405.9 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel sauce (TM6 )
15 min
Cooking potatoes
45 Min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min
Mashed potatoes for two
30min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min
Mushroom sauce
20min
Steamed greens with lemon feta
20min
Sous vide scrambled eggs
35min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen