Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 300 g lean beef mince
- 300 g lean pork mince
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp dried basil
- ¼ tsp dried sage
- 1 tsp dried oregano
- ½ - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g red wine
- 800 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 5 g white sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973.2 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1595.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Beef tacos
25 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Mashed potatoes for two
30 min
Classic beef burgers
1h
Chunky bolognese
50 Min
Custard (TM6)
15 Min
Beef and beer pie
1h 40 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Beef brisket chilli con carne
7 Std.