Rare beef steak with herb garlic butter

Rare beef steak with herb garlic butter

4.8 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • dried oregano
    ½ tsp
  • garlic clove
    1
  • salted butter softened
    50 g
  • beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
    2
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • dried bay leaves
    2
  • water plus extra to submerge bags
    1850 g
  • freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 551.9 kcal / 2318.1 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Sód 450.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...