Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce

Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce

4.7 119 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
    4
  • sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • fresh thyme
    4 sprigs
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    30 g
  • eschalots
    50 g
  • fresh tarragon leaves only
    1 - 2 sprigs
  • dry white wine
    50 g
  • white wine vinegar
    1 tbsp
  • unsalted butter cut into pieces, plus 1 tbsp extra for searing
    200 g
  • egg yolks
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1180.9 kcal / 4940.7 kJ
Białko 70.9 g
Tłuszcz 95.7 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Sód 1129.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...