
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt plus extra to season
- 10 g olive oil plus an extra 2 teaspoons
- 2 sprig fresh dill leaves only
- 20 g freshly squeezed lemon juice plus an extra 30 g or 1 tsp ascorbic acid to Sous vide (see Tips)
- 2 skinless salmon fillets (approx. 150 g each), 3 cm thickness (see Tips)
- ground black pepper to season
- ½ lemon zest only, no white pith
- 1850 g water plus extra to submerge bags
- 20 g salted butter
- 100 g fennel cut into halves, then cut into thin slices
- 40 g red onion cut into halves, then cut into thin slices
- ½ apple cut into quarters, then cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 529.4 kcal / 2223.5 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Sód
- 1315.8 mg