Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato sauce
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 1 - 2 tsp white sugar, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
Spicy eggs
- oil, for greasing
- 4 eggs
- 8 pinches dried chilli flakes
- 4 pinches salt
- 4 pinches ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 500 g boiling water
- labne, to serve (optional - see Tips)
- flatbreads, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186.1 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 487.7 mg
Alternatywne przepisy
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Mushroom stroganoff
20 Min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Mexican chicken soup
30min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Boston baked beans
30 Std. 45 Min
Chakalaka
35 Min
Pasta with fennel and tomato sauce
40 Min
Rogani kumbh
45min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min