Urządzenia i Akcesoria
Duchess potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 pieces
Składniki
-
water plus 1 extra tablespoon for egg wash500 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
floury potatoes peeled and cut into pieces (2 cm - see Tips)700 g
-
egg yolks3
-
salted butter20 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
egg for egg wash1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
365.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
330.9 kJ /
78.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3 godz.
Express pho soup with spiralized daikon (Thermomix® Spiralizer, TM5)
50 min
Broccoli stem slaw (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Swedish meatballs and mash
50 min
Fig and maple bourbon fizz
168 godz. 20 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 godz. 30 min
Mr. Tomato Head
1 godz.
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Salted caramels
4 godz. 40 min
Hollandaise
15 min