Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g medium raw prawns, peeled and deveined
- 20 g Japanese soy sauce
- 10 g mirin
- 1500 g water
- 300 g fresh yakisoba noodles (see Tip)
- 2 cm piece fresh ginger
- 15 g sesame oil
- 10 g red chilli oil
- 1 medium onion, cut into wedges
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin strips
- 1 green capsicum, deseeded and cut into thin strips
- 40 g oyster sauce
- ½ tsp garlic powder
- 200 g fresh bean sprouts
- sesame seeds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505.6 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1142.2 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30 min
Pad kra pow
45 min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Ginger Pork
25 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30 min
Chicken teriyaki
20 min
Chilli garlic prawns
10 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min