Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vanilla pod
- 500 g milk
- 30 g dark rum
- 10 g vegetable oil
- 200 g caster sugar
- 90 g plain flour
- 30 g Dutch cocoa powder
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- butter, melted, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639.7 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 33.9 mg
Alternatywne przepisy
Waffle cones
35min
Egg White Chocolate Cake
50min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Caramel peach brioche
2h 15 min.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Beef stock paste
3 Std.
Nut butter dressing
5min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Boston Bun
2 godz. 45 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Cheese and bacon rolls
2h