Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 6 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 tsp salt
- 1 tbsp white sugar
- 4 garlic cloves
- 1 tbsp fish sauce
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 4 makrut lime leaves
- 1 eschalot
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sesame oil
- 20 g vegetable oil
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139.9 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2012.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Chiang Mai noodles
25 Min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40min
Korean Bo ssam
29h 20min
Prawn and chicken laksa
40min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Korean fried chicken
4h
Hoisin pork bowl
30min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Malay-style coconut chicken
25 godz. 40 min
Korean Bo ssam
29h 20min