
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli przekrojonej na pół
- 5 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
-
250
g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
lub 250 g krojonych pomidorów, z puszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 52.6 kcal / 220.1 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 297.8 mg