Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
TM6 TM5

Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy

4.5 (65 ocen)

Składniki

  • 40 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 250 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki, bez skórki
    lub 250 g krojonych pomidorów, z puszki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
220.1 kJ / 52.6 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
6.8 g
Tłuszcz
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.9 g
Sód
297.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy