Urządzenia i Akcesoria
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
297.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
220.1 kJ /
52.6 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Gotowanie na parze papai
15 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Ketchup curry
30 min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos puttanesca
45 min
Syrop cytrynowo-ziołowy
55 min
Sos neapolitański
1 godz.
Sos pomidorowy
40 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min