Urządzenia i Akcesoria
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki, bez skórki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
52.6 kcal /
220.1 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
297.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Sos arrabbiata
40 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Marynata rozmarynowa
5 min
Czerwone pesto
5 min
Dymny sos whisky
20 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos pomidorowy
40 min