Velouté de panais et cerfeuil tubéreux

Velouté de panais et cerfeuil tubéreux

4.7 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 500 g de panais pelés et coupés en morceaux
  • 700 g d'eau
  • 200 g de cerfeuil frais tubéreux, pelés et coupés en morceaux
  • ½ gousse de vanille (les graines seulement)
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à café rase de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 4 filets d'huile de noix
  • 1 truffe noire fraîche (opcjonalnie) (petite), en copeaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 1481 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...