Soupe froide de tomates et fenouil

Soupe froide de tomates et fenouil

3.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 600 g de tomates bien mûres, coupées en morceaux
  • 1 bulbe de fenouil coupé en morceaux
  • 200 g de coulis de tomates
  • 4 gousses d'ail
  • 50 g d'huile d'olive et 1 filet d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à soupe de vinaigre de xérès
  • 120 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • du piment d'Espelette
  • pain de campagne
  • 150 g de fromage de chèvre doux, type Chavroux
  • quelques graines d'anis vert
    quelques graines de cumin, ou graines de fenouil

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1574 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...