![Barbue au beurre d'orange et de sauge Barbue au beurre d'orange et de sauge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C62AF6BA-FCEB-45EB-B1B6-85742C0D5951/Derivates/55d2e2cd-d9c4-46f4-9080-973da593311a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste de 2 oranges non traitées, coupé en morceaux
- 6 feuilles de sauge fraîche, coupées en deux
- 125 g de beurre mou, coupé en dés
- ½ c. à café de sel
- du poivre moulu
- 1 poisson plat, type barbue (1,2 kg), préparé en portefeuille par le poissonnier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1476 kJ / 356 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min
Lieu jaune à la coriandre sauce vierge
30 Min
Poulpe mariné
7h 5min
Turbot sauce champagne
30 Min
Papillote de cabillaud, coques et asperges
35 min
Bar façon thaïe
35 min
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Brak ocen
Pressé de raie
14 godz.
Chutney mangue-raisin
35 min
Curry de crevettes à la citronnelle
35 min
Thon encebollado
1 Std. 15 Min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 Std. 5 Min