Velouté de betteraves, poireau, pommes, sarrasin et noix

Velouté de betteraves, poireau, pommes, sarrasin et noix

3.6 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de betteraves crues coupées en morceaux
    450 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    125 g
  • de pommes coupées en quatre
    150 g
  • d'eau
    800 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de sarrasin décortiqué
    80 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. pour le service
    50 g
  • de mâche pour le service
    50 g
    50 g de roquette, pour le service
  • de cerneaux de noix pour le service
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420.5 kcal / 1759.3 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 570 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...