Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de chou-rave, coupé en bâtonnets (1 x 4 cm)
- 200 g de pois mange-tout
- 200 g de tomates cerise
- 1 échalote
-
3
brins de cerfeuil frais, équeutés
lub ¼ c. à café de cerfeuil, déshydraté - 1 petite orange (½ c. à café de zeste râpé et jus)
- 30 g d'huile d'olive
- 20 g de vinaigre de vin blanc
-
10
g d'érythritol
lub 10 g de xylitol - 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à café de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 10.1 g
Alternatywne przepisy
Poireaux vinaigrette au miso
35 min
Salade de fèves aux coques à la menthe
55 min
Chou rouge aigre-doux
35 min
Chou rouge aux noix, couscous et œuf mollet
55 min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 min
Bulbes de fenouil en quartiers vapeur (200-400 g)
25 min
Chou chinois aux crevettes
40 min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50 min
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40 min
Epinards, fenouil et olives vapeur (Christophe Aribert)
20 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35 min