Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais, équeuté
- le jus d'un citron jaune
- 300 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, pelées
- 4 filets de poisson plat, type barbue (600-800 g)
- sel
- 2 c. à soupe de farine de blé
- 60 g de beurre
- poivre moulu
- 1 citron jaune, coupé en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1732 kJ / 412 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocotte de saumon aux petits légumes
55 min
Papillotes de saint-pierre aux pois gourmands
35 Min
Papillotes de saumon, couscous et épinards
45min
Papillotes marocaines
1 Std. 10 Min
Papillotes d'agneau à la feta
1h
Saumon mariné, semoule épicée et légumes
30min
Filets de colin, carottes, beurre aux fanes
30min
Moules à la crème et au gingembre
35 Min
Papillote d'églefin au citron et petits légumes
1h
Solettes meunière
25 Min
Poisson au crumble d'herbes
35 Min
Filet de colin à la purée de courge, sauce à la moutarde
40p