Arni youvetsi (ragoût crétois aux pâtes)

Arni youvetsi (ragoût crétois aux pâtes)

4.5 98 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 35 g d'huile d'olive
  • 600 g de viande d'agneau coupée en morceaux
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 2 pincées d'origan déshydraté
    2 pincées d'origan frais
  • 1 cube de bouillon de bœuf
  • 400 g d'eau
  • 320 g de pâtes sèches type langues d'oiseau
  • 1 bâton de cannelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 3508.2 kJ / 838.5 kcal
Tłuszcz 47.8 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 63.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...