Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de vinaigre de cidre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 750 g de concombre (1 gros concombre), coupé en morceaux
- 100 g de cresson frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 138.8 kJ / 32.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de concombre à la menthe
15 Min
Soupe froide au concombre
1h
Soupe froide pomme-betterave
30 min
Velouté de concombre glacé
10min
Gaspacho de tomate aux cerises noires
1h 5min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15 Min
Gaspacho tomate-fraise
2h 15min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12h
Velouté de concombre aux noix
10min
Gaspacho de tomate
20 min
Soupe froide concombre-courgette
15 Min
Gaspacho concombre et pomme
10min