Gaspacho tomate-gambas

Gaspacho tomate-gambas

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • gambas crues (400 g env.)
    12
  • de tomates détaillées en dés
    700 g
  • concombre épépiné
    ½
  • poivron rouge
    1
  • gousses d'ail
    2
  • oignon coupé en deux
    1
  • de basilic frais et 6 feuilles pour la finition
    1 bouquet
  • de pain campagne, la mie seulement
    140 g
  • de bouillon de volaille froid
    250 g
  • de vinaigre de Xérès
    30 g
  • de sauce au piment, type Tabasco® à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 gouttes
  • d'huile d'olive
    65 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 250 kcal / 1052 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...