![Vegan Huevos Rancheros Vegan Huevos Rancheros](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D85ACA86-39A4-4A1E-8B8D-3F6F060F3FC0/Derivates/b8f72786-c9d3-49fd-91ba-131acf372875.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan Sour Cream
- 5 oz raw cashews
- 4 oz water, plus extra to cover cashews
- 3 oz freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp nutritional yeast
- ¼ tsp salt
Ranchero Sauce
- 1 oz vegan margarine
- 3 oz onion, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 poblano chili, de-seeded, in pieces (1 in.)
- 5 Roma tomatoes, quartered
- 6 oz water
- 1 tsp vegetable stock paste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground smoked paprika
Black Beans
- 15 oz canned black beans, drained, liquid reserved
- ½ tsp dried Mexican oregano
- ¼ tsp smoked paprika
- ½ tsp salt, to taste
-
4
oz canned Hatch green chilies, diced
lub 4 oz canned green chilies, diced
Tofu Scramble
- ½ oz vegan margarine
- 14 oz tofu, medium firm, drained, cubed (1 in.)
- ¼ tsp turmeric powder
- ¼ tsp salt, to taste
- 4 Mexican tostadas
- avocado, sliced, to taste
- cilantro, to garnish, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1092 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Vegan Macaroni and Cheese
5 Std.
Vegan "Beefy" Burger
1 Std. 40 Min
Vegan "Crab" Cakes
1 godz. 10 min
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30 Min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 Std. 30 Min
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9h 25 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Southwest Quinoa
40 Min