![Bruschetta z karczochami Bruschetta z karczochami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C42579E-CED7-44BF-B84E-5187EBE23C92/Derivates/DDCFF66A-56D6-4C85-BF06-4BC862CA4E6D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka serowa
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos z karczochami
- 200 g oleju
- 300 g serc karczochów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z ½ cytryny, ekologicznej, świeżo wyciśnięty
- 200 g serka śmietankowego, kremowego, pokrojonego na kawałki
Podanie
- 1 - 2 bagietki, pokrojone ukośnie na kromki
- 1 szczypta papryki ostrej, mielonej, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 356 kJ / 85.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 134.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 Min
Guacamole z mango i żurawiną
20 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1h 30min
Pikantna pizza
1h 30min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2h
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 Min
Pizza margherita
2h 10min