Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z karczochami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
50 sztuk
Składniki
Posypka serowa
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos z karczochami
-
200 g oleju
-
300 g serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
sok z ½ cytryny ekologicznej, świeżo wyciśnięty
-
200 g serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki
Podanie
-
1 - 2 bagietki pokrojone ukośnie na kromki
-
1 szczypta papryki ostrej, mielonej do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
134.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
356 kJ /
85.1 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min