
Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z karczochami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
50 sztuk
Składniki
Posypka serowa
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
Sos z karczochami
-
oleju200 g
-
serc karczochów, w oleju odsączonych z zalewy300 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
musztardy1 łyżeczka
-
sok z ½ cytryny ekologicznej, świeżo wyciśnięty
-
serka śmietankowego kremowego, pokrojonego na kawałki200 g
Podanie
-
bagietki pokrojone ukośnie na kromki1 - 2
-
papryki ostrej, mielonej do posypania1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
85.1 kcal /
356 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
134.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA POBUDZENIE
8 Przepisów
Polska
Polska