Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną

Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną

3.2 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Dip jogurtowy z boćwiną
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g buraka liściowego (boćwiny), białego
    300 g liści szpinaku, świeżych
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 500 g jogurtu greckiego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kofty i masło z chili
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 160 g kaszy bulgur drobnej
    160 g kaszy kuskus
  • 580 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie)
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 591.2 kcal / 2473.5 kJ
Białko 30.6 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1234.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...