Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
TM6 TM5

Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną

3.1 (13 ocen)

Składniki

Dip jogurtowy z boćwiną

  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g buraka liściowego (boćwiny), białego
    lub 300 g liści szpinaku, świeżych
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 500 g jogurtu greckiego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Kofty i masło z chili

  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 300 g mięsa wołowego, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 160 g kaszy bulgur, drobnej
    lub 160 g kaszy kuskus
  • 580 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie)
  • mąka pszenna, do obtoczenia
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2473.5 kJ / 591.2 kcal
Białko
30.6 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
30.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
6.9 g
Sód
1234.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy