Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną

Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną

3.2 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Dip jogurtowy z boćwiną
  • ząbki czosnku
    2
  • buraka liściowego (boćwiny), białego
    300 g
    300 g liści szpinaku, świeżych
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • jogurtu greckiego
    500 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Kofty i masło z chili
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • mięsa wołowego, mielonego
    300 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • kaszy bulgur drobnej
    160 g
    160 g kaszy kuskus
  • wody
    580 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • sumaku (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • masła
    2 łyżki
  • suszonych płatków chili
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 591.2 kcal / 2473.5 kJ
Białko 30.6 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1234.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...