
Urządzenia i Akcesoria
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Dip jogurtowy z boćwiną
-
ząbki czosnku2
-
buraka liściowego (boćwiny), białego300 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
jogurtu greckiego500 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Kofty i masło z chili
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
mięsa wołowego, mielonego300 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy bulgur drobnej160 g
-
wody580 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
sumaku (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
masła2 łyżki
-
suszonych płatków chili1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
591.2 kcal /
2473.5 kJ
Białko
30.6 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
1234.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska