
Urządzenia i Akcesoria
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Burgery wieprzowe na Varomie
-
cebuli pokrojonej na kawałki180 g
-
oleju20 g
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)500 g
-
bułki tartej20 g
-
jajko1
-
majonezu1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Krem paprykowy z ajvarem i sos do burgerów
-
cebuli pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku4
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki500 g
-
wody500 g
-
koncentratu pomidorowego60 g
-
pasty ajvar (patrz wskazówka)80 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej10 g
Składanie burgerów
-
bułki do burgerów przekrojone na pół (patrz wskazówka)4
-
sałata rzymska tylko liście1
-
czerwona cebula pokrojona w piórka1
-
pomidor pokrojony w plastry1
-
korniszony pokrojone w plastry2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
746 kcal /
3123.4 kJ
Białko
32.3 g
Tłuszcz
44.8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
704 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska