Urządzenia i Akcesoria
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Burgery wieprzowe na Varomie
-
180 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju
-
500 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
20 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka majonezu
-
1 łyżeczka musztardy
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Krem paprykowy z ajvarem i sos do burgerów
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
500 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
80 g pasty ajvar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Składanie burgerów
-
4 bułki do burgerów przekrojone na pół (patrz wskazówka)
-
½ sałaty lodowej, tylko liście1 sałata rzymska tylko liście
-
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
-
1 pomidor pokrojony w plastry
-
2 korniszony pokrojone w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
704 mg
Białko
32.3 g
Kalorie
3123.4 kJ /
746 kcal
Tłuszcz
44.8 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza salami z serowym brzegiem
1 Std. 50 Min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 Std.
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 Std. 40 Min
Tortille z kurczakiem i sosem curry
1 Std. 5 Min
Pizza sycylijska
2 Std. 5 Min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 Min
Burger wołowy
20 Min
Burger drobiowy
30 Min
Sos BBQ
25 Min
Burgery z łódeczkami z batatów
1 Std. 40 Min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 Std. 15 Min
Burger DELUXE
2 Std. 15 Min