Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g masła
- 500 g mleka
- 40 g mąki pszennej
- 25 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 534.2 kJ / 127.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 144.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Sos holenderski – 500 ml
15 Min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos soubise
30min
Paprykowy sos holenderski
15 Min
Beszamel – 1100 ml
15 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 Min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Sos pieczarkowy
40min
Boeuf Stroganow
1 Std.
Sos pomidorowy Aurora
20 Min