Urządzenia i Akcesoria
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
600 g
Składniki
-
40 g masła
-
500 g mleka
-
40 g mąki pszennej
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
144.3 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
534.2 kJ /
127.5 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Beszamel – 1100 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos koperkowy
15 min
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25 min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 min
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 min
Omlet z pieczarkami i serem (dla dzieci)
40 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Szybki sos beszamelowy
10 min