Urządzenia i Akcesoria
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1100 g
Składniki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g mleka
-
80 g mąki pszennej
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
157.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
582.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Sos pieczeniowy
55 min
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos soubise
30 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Sos pieczarkowy
40 min
Szybki sos beszamelowy
10 min