Urządzenia i Akcesoria
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Gulasz karaibski
-
800 g gulaszowego mięsa z jagnięciny, bez kości, pokrojonego na 3-4 cm kawałki800 g mięsa z łopatki jagnięcej, bez kości (patrz wariant), pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g sosu Worcestershire
-
3 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
180 g selera naciowego łodyg, pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 gałązki kolendry, świeżej
-
2 - 3 szczypty oregano, suszonego
-
1 liść laurowy, suszony2 liście laurowe, świeże
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
25 g oleju
-
20 g brązowego cukru20 g cukru trzcinowego
-
50 g przecieru pomidorowego, z puszki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
450 g wody
Ryż gotowany na parze w filiżankach
-
160 g ryżu basmati
-
400 g wody
-
4 szczypty soli
-
4 łyżeczki masła, niesolonego4 łyżeczki oleju
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45 g
Kalorie
2438 kJ /
581 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min