Velouté de carotte au curcuma, pâtes aux lardons et champignons

Velouté de carotte au curcuma, pâtes aux lardons et champignons

4.1 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 70 g de parmesan coupé en morceaux
  • 70 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g de curcuma frais
    1 c. à soupe de curcuma en poudre
  • 15 g de beurre
  • 800 g de carottes coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 1400 g d'eau
  • 3 pincées de sel et 1 c. à café, à ajuster en fonction des goûts
  • 320 g de pâtes sèches, type macaroni
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou six
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de lardons fumés
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 829 mg
Białko 24 g
Kalorie 2640 kJ / 631.5 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...