Velouté de carotte au curcuma, pâtes aux lardons et champignons

Velouté de carotte au curcuma, pâtes aux lardons et champignons

4.1 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    70 g
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • de curcuma frais
    15 g
    1 c. à soupe de curcuma en poudre
  • de beurre
    15 g
  • de carottes coupées en morceaux (2-3 cm)
    800 g
  • d'eau
    1400 g
  • de sel et 1 c. à café, à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de pâtes sèches, type macaroni
    320 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre ou six
    300 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de lardons fumés
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 631.5 kcal / 2640 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 829 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...