Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon, finely grated zest only
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only, to taste
- 1 garlic clove
-
½
fresh chilli
lub 2 pinches dried chilli flakes - 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g peppers, cut in pieces
- 50 g red onions, cut in pieces
- 120 g cucumber, cut in pieces
- 150 g feta cheese, cut in pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g plum tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 avocado (150-200 g), sliced
-
100
g kale, thinly sliced
lub fresh baby spinach, thinly sliced - 1 Tbsp pumpkin seeds (opcjonalnie)
- 2 Tbsp dried cranberries (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2501.1 kJ / 597.8 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Sód
- 799.7 mg
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Detox Salad
10min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Chicken and Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min