Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon, finely grated zest only
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only, to taste
- 1 garlic clove
-
½
fresh chilli
lub 2 pinches dried chilli flakes - 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g peppers, cut in pieces
- 50 g red onions, cut in pieces
- 120 g cucumber, cut in pieces
- 150 g feta cheese, cut in pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g plum tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 avocado (150-200 g), sliced
-
100
g kale, thinly sliced
lub fresh baby spinach - 1 Tbsp pumpkin seeds (opcjonalnie)
- 2 Tbsp dried cranberries (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2501.1 kJ / 597.8 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Sód
- 799.7 mg
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min
Superfood Salmon Salad
1 godz. 5 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Mexican Quinoa Salad
30min