Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limes, zest only
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 1 ¼ tsp ground black pepper
- 15 g fresh parsley, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 50 g lime juice
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 680 g white fish fillets (e.g. tilapia, halibut, cod)
- 170 g red cabbage, cut in pieces
- 30 g carrot, cut in half
- 1 fresh jalapeño chilli, large, stem and seeds removed
- 60 g mayonnaise
- 60 g Greek yoghurt
- 1 Tbsp honey
- 30 g cider vinegar
- 510 g water
- 12 maize tortilla
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Teriyaki Salmon Burgers
45 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1 godz. 30 min
Cajun Prawn Lettuce Cups with Pineapple Salsa
25 min
Tuna Poke Nachos
30 min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Healthy Greek Turkey Burgers
40 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min