Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans

Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans

4.1 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • brown onions cut in wedges
    200 g
  • squid, whole, medium clean, cut in pieces (rings (2-3 cm) and tentacles)
    650 g
  • chorizo diced (1 cm), to taste
    60 - 80 g
  • carrots diced (1 cm)
    150 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water
    350 g
  • fish stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp fish stock paste, homemade
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh red chilli deseeded, thinly sliced
    ½
  • paprika to taste
    ½ - 1 tsp
  • dried bay leaf
    1
  • judion butter beans drained
    400 g
  • fresh coriander leaves for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1990 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1104 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...