Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh mint leaves
- 2 garlic cloves
- 80 g pomegranate molasses
- 30 g lemon juice
- 30 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 170 g
- Kalorie
- 2103.1 kJ / 502.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 968.8 mg
Alternatywne przepisy
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10min
Za'atar Seasoning
5 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 godz. 20 min
Sticky Gochujang Marinade
10min
Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads
1 godz. 15 min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1 godz. 20 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Tandoori Marinade
10min
Sumac and Tahini Houmous
10min