Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 1000 g potatoes, peeled and cut in pieces (2-3 cm)
- ½ onion
- 2 garlic cloves
- 2 bird's eye chillies, fresh, halved, deseeded if preferred
- 1 pandan leaf, tied in a knot
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 cinnamon stick
- ¼ tsp ground turmeric
- 5 fresh curry leaves
- 100 g coconut milk
- 100 g coconut cream
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 Tbsp lime juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Indian vegetable curry
50 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Potato Curry
12 godz. 50 min
Baby-friendly Potato, Spinach and Pea Curry with Chapatis
1h 25min
Vegetable Curry with Rice
50 min
Indian vegetable curry
50 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Vegetable Biryani
50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min