Urządzenia i Akcesoria
Potato Curry (Ala Hodi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
water600 g
-
potatoes peeled and cut in pieces (2-3 cm)1000 g
-
onion½
-
garlic cloves2
-
bird's eye chillies, fresh halved, deseeded if preferred2
-
pandan leaf tied in a knot1
-
fenugreek seeds½ tsp
-
cinnamon stick1
-
ground turmeric¼ tsp
-
fresh curry leaves5
-
coconut milk100 g
-
coconut cream100 g
-
fine sea salt1 tsp
-
lime juice to taste1 - 2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
774 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dhal
20 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Spicy Potatoes
1 godz.
Indian Vegetable Curry
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chick Pea Curry
35 min
Indian vegetable curry
50 min
Vegetable Biryani
50 min
Chana Masala
45 min
Sweet Potato Curry
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min