Potato Curry (Ala Hodi)

Potato Curry (Ala Hodi)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • water
    600 g
  • potatoes peeled and cut in pieces (2-3 cm)
    1000 g
  • onion
    ½
  • garlic cloves
    2
  • bird's eye chillies, fresh halved, deseeded if preferred
    2
  • pandan leaf tied in a knot
    1
  • fenugreek seeds
    ½ tsp
  • cinnamon stick
    1
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • fresh curry leaves
    5
  • coconut milk
    100 g
  • coconut cream
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • lime juice to taste
    1 - 2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 184 kcal / 774 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...