Chou-fleur et lentilles au curry

Chou-fleur et lentilles au curry

3.8 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Yogourt à la coriandre
  • 3 branches de coriandre fraîche effeuillée
    3 branches de persil plat frais, effeuillé
  • 200 g de yogourt nature
  • 2 pincées de sel et un peu plus pour assaisonner
  • 1 pincée de poivre, moulu et un peu plus pour assaisonner
Chou-fleur et lentilles au curry
  • 1 oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 2 c. à café de curry en poudre doux
  • 500 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel et un peu plus pour assaisonner
  • 1 c. à café de poivre, moulu et un peu plus pour assaisonner
  • 200 g de lentilles, rouges sèches
  • 150 g de carottes en tranches (5 mm)
  • 400 g de chou-fleur en bouquets

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1189 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...