![Boulettes à l'aubergine Boulettes à l'aubergine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A49730A8-22E5-405C-9698-1A556D7FCEAF/Derivates/479c5b70-b228-483d-98bd-c25834d05af8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boulettes
- 60 g de graines de lin
- 80 g de pain, de la veille
- 10 g de persil frais
- 35 g d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons rouges
- 680 g d'aubergine, en petits morceaux
- 1 c. à café de sel
- 80 g de flocons d'avoine
Sauce
- 500 g de tomates en dés, en boîte
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 2 c. à café d'origan séché
- 100 g d'eau
- 35 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- du persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies de patates douces
1h
'Mac & Cheese' au butternut
45min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Risotto aux noix et tomates au four
40min
Pizza Margherita
2h 10min
Croustade aux champignons
1 godz. 40 min
Chili non Carne
1h
Moussaka de lentilles
2h 20min
Risotto au saumon et fenouil
25min
Focaccia aux oignons
2h
Curry de légumes indien
50min
Riz façon asiatique aux oeufs et aux légumes
35min