Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 brins de persil plat frais, les feuilles uniquement
- 2 gousses d'ail
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 50 g de flocons d'avoine
- 265 g d'haricots rouges en boîte, égouttés (poids une fois égoutté)
- ½ - 1 c. à café de pâte de piment frais
- 2 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel fin
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- de l'huile, pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 755 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1 Std.
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1 Std.
Curry de légumes à l'indienne
1 Std. 10 Min
Médaillon végétarien
1 Std. 10 Min
Falafel et houmous de betterave rouge
20 Min
Dhal
40min
Barres d'avoine végétariennes au fromage
45min
Pain de lentilles
1 Std. 55 Min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1 Std.
Boulettes à l'aubergine
1 Std.
Tofu en ragoût
30min
Curry de légumes et tofu
1 Std.