Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
Składniki
-
20 g nasion kolendry
-
15 g ziaren pieprzu zielonego, suszonego20 g ziaren pieprzu zielonego marynowanego
-
2 ząbki czosnku
-
100 g oleju rzepakowego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 piersi z kurczaka z pierwszą kością skrzydłową, ze skórą, (supreme, ok. 1200 g)4 piersi z kurczaka, bez kości ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
-
30 g orzechów nerkowca
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
60 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 120 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min