Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion kolendry
-
15 g ziaren pieprzu zielonego, suszonego20 g ziaren pieprzu zielonego marynowanego
-
2 ząbki czosnku
-
100 g oleju rzepakowego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 piersi z kurczaka z pierwszą kością skrzydłową, ze skórą, (supreme, ok. 1200 g)4 piersi z kurczaka, bez kości ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
-
30 g orzechów nerkowca
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
60 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 120 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.8 mg
Białko
66.3 g
Kalorie
3731.1 kJ /
891.2 kcal
Tłuszcz
66.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos choron
20 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Smoothie z jagód acai, pomarańczy i jabłka
10 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min