Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nasion kolendry
- 20 g ziaren pieprzu zielonego, marynowanego
- 2 ząbki czosnku
- 100 g oleju rzepakowego
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 4 piersi z kurczaka, bez kości, ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
- 30 g orzechów nerkowca
- 30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
- 60 g jarmużu, bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 90 - 120 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 120 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3731.1 kJ / 891.2 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 66.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1h
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2h 15min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min