Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion kolendry
-
15 g ziaren pieprzu zielonego, suszonego20 g ziaren pieprzu zielonego marynowanego
-
2 ząbki czosnku
-
100 g oleju rzepakowego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 piersi z kurczaka z pierwszą kością skrzydłową, ze skórą, (supreme, ok. 1200 g)4 piersi z kurczaka, bez kości ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
-
30 g orzechów nerkowca
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
60 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 120 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.8 mg
Białko
66.3 g
Kalorie
3731.1 kJ /
891.2 kcal
Tłuszcz
66.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Omlet z pieczarkami i serem (dla dzieci)
40 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min