Urządzenia i Akcesoria
Zimowy poncz
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
2 pomarańcze ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
-
750 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g cukru trzcinowego
-
1 laskę cynamonu przełamaną na pół
-
50 g koniaku
-
50 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
50 g sherry50 g wina Porto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
564 kJ /
134 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAPOJE NA ROZGRZANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grog
15 min
Napój limonkowy
45 min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 godz.
Lemoniada limonkowo-imbirowa
1 godz. 20 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 min
Grzane wino cytrusowe
25 min
Grzaniec z cydru
25 min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 min
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Herbata po góralsku
20 min