Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 200 g Weizenmehl, Type 405
- 400 g Roggenmehl, Type 1150
- 2 Pck. Sauerteig, flüssig (à 75 g), z.B. von Seitenbacher
- 2 ½ TL Salz
- 10 g Honig
- 35 g Sonnenblumenkerne
- 35 g Leinsamen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Sesambrot
2h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1h 40min
Dunkles Landbrot
3h
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min