Urządzenia i Akcesoria
Fitnessbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
18 Scheiben
Składniki
-
Wasser400 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl Type 405200 g
-
Roggenmehl Type 1150400 g
-
Sauerteig flüssig (à 75 g), z.B. von Seitenbacher2 Pck.
-
Salz2 ½ TL
-
Honig10 g
-
Sonnenblumenkerne35 g
-
Leinsamen35 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
644 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Sesambrot
2 Std.
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min