![Dinkel-Buttermilch-Brot Dinkel-Buttermilch-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9A63F58B-02FE-47A1-9259-3988E12EF623/Derivates/E324A89E-FCEC-4083-8556-826051856392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten der Backform
- Haferflocken zum Ausstreuen der Backform
- 500 g Dinkelkörner
- 370 g Buttermilch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Honig
- 250 g gemischte Samen, z.B. Sesam, Kürbiskerne, Leinsamen, Walnüsse, Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- 1 TL Backmalz (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 468 kJ / 112 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Joghurtbrot
2 Std.
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Vollwertbrot
2h 20min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min