Kürbiskernbrot
TM6 TM5

Kürbiskernbrot

3.8 (85 ocen)

Składniki

  • 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 170 g Kürbiskerne und etwas mehr zum Ausstreuen
  • 300 g Dinkel
  • 50 g Roggen
  • 450 g Wasser
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
  • 1 Prise Zucker
  • 250 g Weizenmehl Type 1050
  • 10 g Essig
  • 1 ½ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
518 kJ / 124 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy