Urządzenia i Akcesoria
Kürbiskernbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Kürbiskerne und etwas mehr zum Ausstreuen170 g
-
Dinkel300 g
-
Roggen50 g
-
Wasser450 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Zucker1 Prise
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Essig10 g
-
Salz1 ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
518 kJ /
124 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Walnussbrot
2 godz. 40 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min