Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 170 g Kürbiskerne und etwas mehr zum Ausstreuen
- 300 g Dinkel
- 50 g Roggen
- 450 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- 1 Prise Zucker
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 10 g Essig
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 518 kJ / 124 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1h 15min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Walnussbrot
2h 40min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min