Urządzenia i Akcesoria
Roggenmischbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
25 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelkörner150 g
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteigkonzentrat2 TL
-
Zucker1 Prise
-
Brotgewürz2 TL
-
Salz2 TL
-
Apfelessig30 g
-
Wasser lauwarm350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Bauernbrot
2 godz. 20 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Graubrot
2 godz.