Roggenmischbrot
TM5 TM6

Roggenmischbrot

4.4 (323 oceny)

Składniki

  • 150 g Roggenkörner
  • 150 g Dinkelkörner
  • 300 g Weizenmehl Type 550
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 2 TL Sauerteigkonzentrat
  • 1 Prise Zucker
  • 2 TL Brotgewürz
  • 2 TL Salz
  • 30 g Apfelessig
  • 350 g Wasser, lauwarm

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
335 kJ / 80 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy