Urządzenia i Akcesoria
Bierbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Weizenkörner200 g
-
Bier330 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Salz2 TL
-
Haferflocken und etwas mehr zum Bestreuen2 EL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
308 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
4 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Bierbrot
2 godz.
Gewürzbaguettes
1 godz. 35 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Joghurtbrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Graubrot
2 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min