Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Weizen
- 200 g Kartoffeln, gekocht, abgekühlt, in Stücken
- 300 g Mehl
- 300 g Buttermilch
- 1 TL Honig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40min
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Graubrot
2h
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min