Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Weizen
- 200 g Kartoffeln, gekocht, abgekühlt, in Stücken
- 300 g Mehl
- 300 g Buttermilch
- 1 TL Honig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Joghurtbrot
2 Std.
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Graubrot
2 Std.
Walnussbrot
2h 40min
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Sesambrot
2 Std.
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1hod.